Roland Andreasson som HC Andersen

Roland Andreasson som HC Andersen

1 av 4

H C Andersson och Västbo smörklimp

15 mars 2017 av Per Gustavsson. Nyheter

Två intressanta programpunkter har vi kvar i vår. Ett fängslande program om Danmarks store eventyrfortællere och så en vårutflykt till sägenomspunna platser kring Dannäs, något utöver det vanliga.

 

tisdag 18 april kl 19: Den fule ankungen – HC Andersens liv och eventyr

Kathinka Lindhe och Roland Andreasson berättar och visar bilder och låter oss uppleva några av den store författarens sagor. Roland är välkänd journalist, bl. a. på Smålänningen och amatörskådespelare. Kathinka är känd från Radio Halland och fängslade oss för ett åt sen då hon berättade om Elvira Madigan och sin släkt. 

Plats: Sagomuseet

Entré: 100:-, medlemmar 50:-. Fika ingår.

 

tisdag 16 maj: Utflykt till Västbo smörklimp

....eller Dannäs som byn heter i dagligt tal. Saga Alexandersson tar oss med till Pängabacken, offerstenen med älvkvarnarna under jätteasken och kanske det märkligaste; Det svarte, stället i skogen, där inget kan växa. Vi får också möjlighet att titta in på Dannäs säteri, där väggmålningar från slutet av 1700-talet pryder ett av rummen. 

Ta med fikakorg, vi hittar en plats som passar dagens väder. Tänk på att det kan vara blött när vi går till Det svarte, har det regnat kan stövlar vara behövliga.

18.00 Samåkning från Sagomuseet

18.30 Samling vid Dannäs kyrka

Gratis för medlemmar i Berättarnätet Kronoberg, övriga 50:-.

 

 

Per Gustavsson

15 mars 2017, 00.00

Per Gustavsson

per.gustavsson@telia.com

Dela denna sida: