Program våren 2018

2 januari 2018 av Per Gustavsson. Nyheter

Nu återstår två programpunkter i vår. I maj får vi för höra om hur det immateriella kulturarvet vårdas av Svenska kyrkan. Vi slutar med att 20 maj fira 200-årsjubileet av Gunnar Olof Hyltén-Cavallius gärning. Hans insamlingsarbete ligger till grund för att Ljungby, Alvesta och Älmhult kan kalla sig för Sagobygden. Firandet fortsätter sen med en rad programpunkter i sommar.

torsdag 3/5 19.00

Ellen Sjömålen: Kyrkovaktmästaren som kulturbärare – Ett kulturarv och en levande kyrka

Ellen Sjömålen är berättarpedagog på Sagomuseet.  Hennes examensarbete vid Linnéuniversitetet, Kyrkvaktmästaren och det heliga kulturarvet: en kvalitativ studie i Växjö stift, utforskar ett okänt område där kyrkvaktmästaren får stå i fokus som kulturbärare. Under föreläsningen får vi följa med till de kyrkor och kyrkvaktmästare i Växjö stift. Hur ser deras vardag ut och hur är det egentligen att arbeta med ett levande kulturarv? Föreläsningen varvas med anekdoter och kuriosa samt en och annan berättelse. 

Föreläsningen är ett samarbete mellan Berättarnätet Kronoberg och Ljungby Pastorat.

Plats:Ljungby församlingshem

Entré: 50:-. Kaffeservering.

 

söndag 20/5 14.00-21.15

Gunnar Olof Hyltén-Cavallius 200 år – berättelser, musik, föreläsningar och mycket annat.

Vi firar 200-årsminnet av Gunnar Olof Hyltén-Cavallius födelse söndag 20 maj.  Det blir en dag både för barn och vuxna med musik och sång, berättelser, föredrag, gåtgissning,lindormssökning, sagobok till alla barn, kaffeservering. Boka in dagen redan nu. Fri entré.
OBS! Hyltén-Cavallius föddes 18 maj och tidigare hade vi planerat födelsedagsfesten till detta datum. Men nu är det 20 maj, den näraliggande söndagen som gäller.

Plats: Rosenlund, Skatelövs hembygdsförenings hembygdsgård 

Entré: gratis. Kaffeservering.

Arr: Alvesta kommun, Kronobergs läns hembygdsförbund, Kulturparken Småland, Musik i Syd, Sagomuseet, Skatelövs hembygdsförening, Vislanda hembygdsförening samt släkten Hyltén-Cavallius

Per Gustavsson

2 januari 2018, 14.01

Per Gustavsson

per.gustavsson@telia.com

Dela denna sida: