Tindholmúr

Tindholmúr

Vandringsresa till Färöarna – natur, historia, sägner – augusti 2018

9 september 2017 av Per Gustavsson. Nyheter

I samarbete med Sagomuseet arrangerar Per Gustavsson en vandringsresa till Färöarna 13-20 augusti 2018. Det blir en unik möjlighet att både vandra och lära känna öarnas säregna natur och kultur. OBS! Resan är nu fulltecknad, men vill du anmäla dig till kölistan så går det bra. Du hittar mailadress nedan.

Vi har lyckats få Randi Meitil som guide under hela veckan, vilket innebär att resan kommer att bli något alldeles extra. Per känner Randi sedan flera år och har vandrat med henne tidigare och vet hur intressant hon kan göra en vandring. Randi är lärare och en mycket kunnig guide. Hon har besökt oss på Sagomuseet och medverkat på Ljungby berättarfestival. Hon pratar en utmärkt skandinaviska.

Vi gör dagsturer och vandrar omkring 3-5 timmar per dag. Vi bor bekvämt i Vagar och Torshavn på mindre hotell med dusch och toalett på rummen. Bussen kör oss till vandringarnas startpunkt. Vi besöker bland annat fågelön Mykines med öarnas västligaste punkt. Vandrar till vackra Gásadalur som till ganska så nyligen varit en väglös dal. Åker ut med båt från Vestmanna för att skåda lodräta fågelberg och seglar in i grottor. I Saksun och Gjogv nordväst om Torshavn vandrar vi upp på fjäll med hänförande utsikt över hav och öar. Vi hinner också med att gå runt i gamla Torshavn och vandra längs den gamla färdvägen ut till Kirkjubø som var Färöarnas religiösa och kulturella centrum under medeltiden.

Det har varit ett mycket stort intresse för resan och den är nu fulltecknad. Är du intresserad att anmäla dig till kölistan så skicka ett mail till Per: per.gustavsson@telia.com eller hör av dig till Sagomuseet: kontakt@sagobygden.se. Då skickar vi också ett detaljerat program om resa.

Är du nyfiken på Färöarna och en del platser vi kommer att besöka så kan du besöka Sagomuseets blogg från 16-27 mars 2013. Där har Per skildrat sina vandringar med Randi på en del av de platser som vi kommer att besöka och du får smakprov både på den vackra naturen och de historiska sägnerna.

 

 

 

 

Per Gustavsson

9 september 2017, 15.31

Per Gustavsson

per.gustavsson@telia.com

Dela denna sida: