Berättarnätet Kronoberg årets kreativa entreprenör i Kronoberg

4 oktober 2011 av Per Gustavsson. Nyheter

Berättarnätet Kronoberg prisades som årets kreativa entreprenör på kulturområdet i Kronobergs län på Företagardagen i Växjö tisdag kväll. Priset är instiftat av Regionförbundet Södra Småland. Det delas ut till en entreprenör som på ett betydelsefullt sätt bidragit till att skapa ett kreativt klimat och främjat kreativa mötesplatser i Kronobergs län.

Så här lyder motiveringen: "Drakskatter och trollträd. Herrgårdar med spöken och näckens vattenhål. Med nyfikenhet, engagemang och kunskap har föreningen Berättarnätet Kronoberg satt Sveriges Sagobygd på kartan. Genom modern teknik som GPS, en interaktiv webbportal och en mobilapplikation har muntliga berättelser och sägenplatser blivit tillgängliga på ett nytt sätt. Ljungby berättarfestival, Sagomuseet och den omfattande pedagogiska verksamheten bidrar till att skapa en kreativ mötesplats i länet för boende och besökare, stora som små."

Som föreningens ordförande fick jag glädjen att ta emot priset som består av ett valfritt konstverk värt 10 000 kronor. Jag är på föreningens vägnar både stolt och hedrad och tänker på föreningens anställda och medlemmar som lägger ner ett engagemang utöver det vanliga i sitt arbete. Ett stort tack till er alla. Tack till Sector 5 och Rays Office som vi arbetat tillsammans med för att finnas på den digital arenan. Ett stort tack också till våra bidragsgivare med Ljungby kommun och Regionförbundet Sydost i spetsen som stöttat oss under många år.

Per Gustavsson

4 oktober 2011, 21.56

Per Gustavsson

per.gustavsson@telia.com

Dela denna sida: