Kalendarium

6 jul, kl 13:00 – 31 aug, kl 16:00

Vernissage - Sommarutställningen Trolldomsväsen

Keramik, vårder med sägner, mm - En informativ och visuell utställning, direkt från ateljén i Tomelilla. Konstnär Eleonore Nilsson Odén finns på plats, och tillsammans med våra berättare inviger vi utställningen. Det blir berättande, det blir mingel, det blir bubbel! Utställningen pågår 6/7-31/8. Om konstnären - odensbild.se
Plats: Galleriet Sagomuseet, Ljungby
Arrangör: Berättarnätet Kronoberg och Konstnär Eleonore Nilsson Odén

25 aug, kl 14:00

Sanningar och skrönor om mötet med Näcken

Agneta Json Granemalm och Karin Nilssom tar oss med på en promenad bland bäckar, brunnar och gölar i och kring Hjärtanäs by. Hör berättelse om den vackra Ragnhild i Hjärtanäs och många andra historier om Näcken. Berättelserna om Näcken förekommer i såväl barnens, männens som kvinnornas värld. Midsommar-, Lucia-, Tomas-, Jul- och Nyårsnatten tillhör några av de tider på året, som Näcken brukar visa sig. Men man kan aldrig vara säker!
Medtag egen fikakorg samt något att sitta på.
Plats: Samling Hjärtanäs Håkansgård 3
Arrangör: Berättarnätet Kronoberg och Projekthuset i Hjärtanäs

25 aug, kl 15:00

Kärlek och sorg och en och annan tavla

Anna Liljequist och Saga Alexandersson ger en berättarföreställning om lycka och tillkortakommanden. Fika finns att köpa.
Plats: Anna Bjergérs ateljé Pjätteryd
Arrangör: Berättarnätet Kronoberg och Anna Bjerger

1 sep, kl 13:00

Är trollkulturen hotad?

Du får höra berättelsen om kanske det sista trollet i Lekaryd socken. Karin Nilsson och Eva Cesar lär dig allt du bör veta om troll och dessutom får du lyssna till fler roliga och läskiga berättelser om just troll. Ett så kallat trollknyte utlovas till de 10 först kommande barnen. Säkrast att ställa sig i kö! Ta med egen fika samt något att sitta på.
Plats: Hanaslövsberget. Samling vid slalombackens parkering.
Arrangör: Berättarnätet Kronoberg och Sockenrådet i Lekaryd

3 sep, kl 17:00

Från Tranhult till Lund - Carl Wilhelm von Sydows liv och gärning

På Tranhults gård växte en av våra mest inflytelserika folklorister upp - Carl Wilhelm von Sydow. Kom och lyssna när Per Gustavsson och Anna Blomster berättar om von Sydows uppväxt, hans forskargärning och de berättelser som omgav honom. Ta med fika och något att sitta på.
Plats: Tranhults gård, Ryssby
Arrangör: Berättarnätet Kronoberg och Tranhults gård

8 sep, kl 15:00

Mördar-Morfar

Mördar-morfar och andra trevliga och roliga barndomsminnen som återberättas av Agneta Json Granemalm och Pelle Olsson. Fika finns att köpa.
Plats: Lokstallet Bolmen
Arrangör: Berättarnätet Kronoberg och Bolmens Fritidsförening

15 sep, kl 15:00

Berättelser på höskullen

Följ med upp på höskullen för att lyssna till berättelser om gårdens alla djur och väsen! Vi klättrar upp tillsammans och myser i höet, efteråt finns möjlighet att hoppa runt i höet och träffa gårdens djur. Berättar gör Karin Nilsson, Anna Liljequist, Saga Alexandersson och Bodil Hansen. Detta är en familjeföreställning, gratis för alla upp till 15 år! Fika finns att köpa.
Plats: Barkhults gård
Arrangör: Berättelsenätet Kronoberg och Barkhults gård

15 sep, kl 17:00

Vem gömmer sig i skuggorna?

Lyssna till berättelser om alla de väsen och märkligheter som en gång vistats på våra gårdar. Denna föreställning lämpar sig bäst för de lite modigare. Berättar gör Karin Nilsson, Anna Liljequist, Saga Alexandersson och Bodil Hansen. Fika finns att köpa
Plats: Barkhults gård
Arrangör: Berättarnätet Kronoberg och Barkhults gård

2 nov, kl 16:00

Spökvandring

Tillsammans med Karin Nilsson och Vibeke Hyltén-Cavallius gör vi en kort vandring bland lador och uthus i Hjärtanäs by när mörkret faller på. Därefter fortsätter vi två att berätta gastkramande historier om spöken och annat oknytt hemma hos Karin. Ta gärna med någon att hålla i handen!
Plats: Hjärtanäs Håkansgård 3
Arrangör: Berättarnätet Kronoberg och Projekthuset i Hjärtanäs

21 nov – 22 nov

FÅNGA DIN GRUPP - Kurs i presentationsteknik

Här ges en unik chans att skapa din egen nisch utifrån dina specifika behov, en öppen kurs i att utvecklas till en god och inspirerande talare. Sagobygden har lång erfarenhet att arbeta tillsammans med näringslivet och erbjuda såväl individuell som gruppbildning i presentationsteknik.

Vill du bli bättre på att fånga din grupp? Bli säkrare att stå inför en publik? Minska din nervositet? Då är höstens kurs något för dig! Under två dagar går vi igenom retorik och presentationsteknik såväl teoretiskt som praktiskt, med fokus på att få fram ditt budskap på ett tydligare, fängslande och intressant sätt.

MÅLGRUPP
För dig inom organisationer, föreningsliv, näringsliv och likn. Enskilt eller i grupp.

INNEHÅLL
• Hur du fångar gruppens uppmärksamhet.
• Hur du gör för att få aktiva lyssnare genom hela presentationen.
• Hur du minskar din nervositet.
• Minnesteknik.
• Medvetenhet kring ditt kroppsspråk och din röst.
• Hur du kan använda en berättelse och exempel från ditt företag i presentationen.
• Praktiskt övningar som ger dig möjlighet att dag två hålla en presentation.
• Powerpointen som förstärkande hjälpmedel kontra dess fallgropar.

KURSLEDARAE
Tine Winther: Internationellt utbildad storyteller och pedagog. Har arbetat med kommuner från norr till söder i möte- och presentationsteknik. Berättarpedagog Sagobygden
Meg Nömgård: Arbetat med presentationsteknik och moderatoruppdragsåväl enskilt som i storgrupp på företag som HIAB, IKEA, SL Stockholm, Länsstyrelsen, Ljungby kommun, Region Kronoberg m.fl. Verksamhetschef Sagobygden

TIDPUNKT
21-22 november 2019

PRIS
9 500:- i priset ingår fika och lunch, fakturering sker efter avslutad kurs.

BOKNING
Early bird, boka innan den 2 september och få 500:- rabatt.
Anmäl dig till kontakt@sagobygden.se
Uppge ev allergier, efter anmälan får du en bekräftelse med praktisk information via epost.

ANTAL DELTAGARE
Minst 4, max 12. Då vi gärna vill skapa en dynamisk grupp krävs minst fyra deltagare, om kursen ställs in pga för få anmälningar meddelar vi detta två veckor innan.

AVBOKNING
Minst 5 veckor innan kursen startar är det avgiftsfritt att avboka. Sker avbokning mellan vecka 5-3 innan kursstart debiteras 20% av kursavgiften. Avbokning två veckor eller mindre innan kursstart debiteras hela kursavgiften, dock kan platsen överlåtas till annan person utan kostnad.

Hör gärna av dig för mer information och frågor.

Meg Nömgård / Verksamhetschef
Sagobygden
Märta Ljungbergsvägen 1
341 35 LJUNGBY
0372-148 88
073-945 80 91
meg.nomgard@sagobygden.se