Universitetskurs i muntligt berättande

Sagobygden anordnar i samarbete med Linnéuniversitetet distanskursen Muntligt berättande i förskola och skola. Kursen är på 15 hp, halvfart och går under vårterminen. Den riktar sig till verksamma eller blivande lärare i förskola och grundskola.

Vi samlar vi flera av landets mest erfarna lärare inom muntligt berättande för att ge alla med intresse för pedagogiskt berättande möjlighet att fördjupa sig i ämnet. Kursen är ett samarbete mellan Linnéuniversitetet och Sagobygden  i Ljungby.
Som student får du bakgrunden till det muntliga berättandet och dess former i olika tider, t.ex. folksagor, fabler, sägner och myter. Flera moment i kursen påvisar berättandets pedagogiska möjligheter varav särskilt språkutveckling, värdegrundsfrågor och mångkultur betonas. Ett annat viktigt kursinnehåll handlar om hur man levandegör ett kunskapsområde med ämnesberättelser. Vid de fyra fysika helgträffarna  ingår praktiska berättarövningar och berättarteknik som en viktig del.

Kursen avslutas på Ljungby Berättarfestival, där studenterna får möjlighet att njuta och inspireras av scenberättande i mästarklass.

Här är några citat från tidigare studenter:

"Jag tänker ett steg längre nu, berättande är inte bara underhållning längre"

"Många bra och roliga övningar"

"Jag känner mig mycket tryggare med att berätta"

"Bra med både teoretiska och praktiska moment"

"Fått massa feedback"

 

Dela denna sida: