Besök på Bolmarö säteri där Pintorpafrun dansade med djävulen

Besök på Bolmarö säteri där Pintorpafrun dansade med djävulen

1 av 7

Sägenresor

En sägenresa i Sagobygden är ett annorlunda och omtyckt sätt att tillsammans med en berättare utforska spännande och vackra platser i Sagobygden. Resan går till trollberg och jättekast, offerkällor och näckens vattenhål, drakskatter och trollträd, platser för ond bråd död och herrgårdar med spöken. En resa i Sagobygden är en färd i ett landskap där det överallt finns oknytt och lortaty.

En sägenresa passar såväl föreningsutflykten som skolresan. För företaget är det ett sätt att låta anställda och företagsgäster uppleva kommunerna Ljungby, Alvesta och Älmhult på ett nytt och fascinerande sätt.

Vi skräddarsyr resan efter önskemål! Resan kan vara 1-4 timmar. En sägenresa kan också utformas som en cykeltur eller en vandring. Ibland följer en folklorist eller historiker med på resan och sätter in de folkliga historierna i sitt sammanhang och fördjupar kunskapen om trakten och historien.

En sägenresa i Sagobygden kan med fördel kombineras med en guidad tur på Sagomuseet eller med en berättarföreställning med mat.

 

Resor vi anordnat

Sällsamheter i Angelstad och Annerstad
I Mickel i Långhults fotspår - en resa i den legendariske sagoberättarens hembygd
Sagornas och sägnernas Bolmen
Från Kummelbacken till Högarör - längs Lagaleden
”Den stora sjön Möckeln”
På spaning efter Hanslakittan
Ristat i sten - en resa i runornas värld
Sägen och sanning kring Piksborg - det medeltida Sunnerbo

Dela denna sida: